Schollen: "Gelukkig met een andere bal morgen"

MAANDAG, 20 NOVEMBER 2006, 11:30 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Zitka raakt waarschijnlijk niet speelklaar voor dé sleutelmatch van morgen tegen Lille, dus maakt Davy Schollen zijn opwachting tussen de palen. Hij speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Gent, maar blijft wel positief.


"We spelen morgen met Adidas-ballen, wat heel anders spelen is dan de Nike-ballen van tegen Gent. Die bal deed heel raar. Hij is heel licht en gaat heel snel, wat het heel moeilijk maakt voor doelmannen. Bovendien kan ik me deze keer wél voorbereiden op de wedstrijd. Tegen Gent besefte ik pas dat ik mocht spelen toen de tweede helft al bijna op gang gefloten was. De dag erna zag ik Daniël Zitka, en zijn wereld stortte in", getuigt Schollen.

Voor Davy Schollen wordt het niet zijn vuurdoop in de Champions League. "Met Genk moest ik Jan Moons al eens vervangen tegen AS Roma. Ik kon de nul houden, wat het belangrijkste is. Jan Van Steenberghe gaf me de raad om gewoon rustig te blijven en te groeien in de wedstrijd." Over de nationale ploeg ligt Davy niet wakker. "Ik was ook verrast door mijn selectie, maar dat betekent toch dat René Vandereycken mijn kwaliteiten kent. Voorlopig wil ik niet aan de Rode Duivels denken, alleen de wedstrijd tegen Lille telt nu", besluit de doelman.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.