Voorbeschouwing Anderlecht-Rapid

DINSDAG, 5 AUGUSTUS 2003, 08:05 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Broos speelt hoog spel. De trainer verander niets aan de elf die vorige week in Rapid Boekarest een 0-0 gelijkspel haalde. Dit betekent dat Zetterberg morgen in de terugwedstrijd tegen de Roemenen op de bank blijft zitten.

Broos herhaalde gisteren nog maar eens dat het moeilijk is Walter Baseggio en Pär Zetterberg in één elftal te zetten. "Dus kies ik voor een ploeg zonder Pär en met Walter." Anderlecht pakt dus uit met dezelfde elf als in de heenmatch: Zitka; Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht; Lovre, Hasi, Baseggio, Seol; Aruna, Jestrovic.

Er was een licht voorbehoud omtrent Olivier Deschacht. Die bleef het voorbije weekend in Tubeke inactief en trainde ook gisteren niet mee. De linksachter incasseerde in Boekarest een kniestoot op de dij. Een echografie wees niets ernstigs uit. Vandaag traint hij weer met de groep mee en tegen woensdagavond geraakt hij vrijwel zeker speelklaar. Dat geldt niet voor De Boeck. Die speelt vanavond met de invallers in en tegen Groot-Bijgaarden.

"Ik besef dat het een levensbelangrijke match is", aldus Broos. "Als we uitgeschakeld worden is ons seizoen voor een groot deel mislukt. Voor de supporters en de spelers. Dan blijft alleen nog de Belgische beker en de competitie over. Maar van zo'n slecht scenario ga ik niet uit. Elke speler weet wat er op het spel staat. Ik verwacht 200 procent scherpte.


Rapid twee wissels
Rapid-trainer Mircea Rednic is minder zeker van zijn zaak. Hij wijzigt zijn ploeg op twee plaatsen. In het doel wordt de onzeker ogende Ghanees Ibrahim Dossey normaal vervangen door Emilian Dolha, vorig seizoen nog eerste keuze. Ion Lutu, overgekomen van Universitatea Craoiva en vorige week scherp ingevallen, wordt aan de aftrap verwacht in plaats van Robert Ilyes. De basisploeg van Rapid ziet er in principe als volgt uit: Doha; Iencsi, Maftei, Perja; Badoi, Lutu, Soava, Ziyati, Godfroid; Bratu, Niculae.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.