Volgende week gesprekken locatie nieuw stadion

DONDERDAG, 1 FEBRUARI 2007, 10:56 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het nieuw Anderlecht gemeentebesuur toont zich bereid om mee naar een nieuw terrein voor Sporting Anderlecht te zoeken. Deze week nog zitten de partijen rond tafel. Er zouden 2 sites naar voren geschoven worden.


Al valt Herman Van Holsbeeck uit de lucht: "Zitten we volgende week rond de tafel? Dat is goed nieuws. De politiek beseft dat er dringend iets aan de infrastructuur moet gebeuren, maar de vooropgestelde termijnen zijn te ruim. Men spreekt over 2015, maar ten laatste tegen 2012 zou er een stadion moeten staan."

Vorig jaar werd de mogelijkheid geopperd om een stadion neer te poten in Neerpede. Burgemeester Simonet liet weten dat hij dat plan niet zag zitten, maar volgens Van Holsbeeck is het idee nog niet begraven: "Hij heeft er langer over nagedacht. Wij zien die locatie alvast heel goed zitten. Er is plaats genoeg en we zitten dicht bij het oefencomplex en ons nieuwe opleidingscentrum. Eigenlijk hebben we het heft zelf in handen. De politiek moet ons alleen een terrein ter beschikking stellen en wij doen de rest. We hebben genoeg kandidaat-sponsors."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.