Wasilewski maakt een droomdebuut

MAANDAG, 5 FEBRUARI 2007, 17:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Hij scoorde tegen GBA en bezorgde Anderlecht zaterdag de drie punten door tijdens de wedstrijd tegen Westerlo de voorzet van Pareja binnen te knikken. Marcin Wasilewski zorgt voor meer rendement en stabiliteit in de ploeg.


"Dat ik met de kop scoor is niet echt een verrassing", zegt Wasilewski, "mijn kopbalspel is een van mijn sterkste punten. Wat me echter wel heeft verrast is de snelheid waarmee ik mijn plaats in de ploeg heb gevonden. De Poolse competitie begint pas eind februari, conditioneel heb ik nog een achterstand in te halen. Ik had verwacht zeker een halfjaar nodig te hebben om de taal te leren en me te kunnen integreren in de ploeg. Dankzij mijn doelpunten gebeurt die integratie sneller dan verwacht."

Lang nagenieten van zijn knappe prestatie kan Wasilewski niet want de 10-voudige international is opgeroepen voor de Poolse nationale ploeg. "Wees gerust, voor de wedstrijd tegen Club Brugge zal ik klaar zijn. Toen ik mijn contract bij Anderlecht tekende, pakte Herman Van Holsbeeck een kalender vast en omcirkelde hij de datum van de match tegen Brugge. Ik weet dus dat deze wedstrijd voor de ploeg belangrijk is", aldus de rechtsachter in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.