Zitka dacht aan Belg worden

DINSDAG, 13 FEBRUARI 2007, 13:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Daniel Zitka al een heel seizoen op hoog niveau staat de keepen, krijgt hij toch geen kans bij de Tsjechische nationale elf. Het scheelde echter niet veel of hij was Rode Duivel, maar zijn vrouw stak hier een stokje voor.


"Drie jaar geleden overwogen mijn vrouw en ik om na mijn loopbaan in België te blijven. En met een Belgisch paspoort was dat eenvoudiger geweest." Ondertussen is zijn vrouw van gedacht veranderd en gaat het gezin Zitka na zijn carrière weer in hun geboorteland Tsjechië wonen. "En zij is de baas hé, zoals overal zeker," aldus de doelman lachend.

In datzelfde interview met La Dernière Heure geeft Zitka wel toe ontgoocheld te zijn nooit voor zijn land gespeeld te hebben, maar het ligt niet in zijn aard om de bondscoach te smeken hem op te roepen. "Ik zal niet gefustreerd zijn als ik mijn carrière afsluit zonder een interland voor Tsjechië", zo beweert hij. "Ik zal niet wenen en zal me niet verraden voelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.