Hassan: "95% vast dat ik Anderlecht verlaat"

DONDERDAG, 15 FEBRUARI 2007, 08:50 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ahmed Hassan liet eerder al verstaan in de Egyptische pers dat hij na dit seizoen terugkeert naar Egypte. Gisteren bevestigde de Egyptenaar dat het voor 95% vast staat dat hij Anderlecht verlaat op het einde van het seizoen.


In de topper tegen Brugge startte Hassan op de bank. "Ik accepteer dat statuut, maar ik blijf het vreemd vinden. Ik zat nooit eerder in mijn carrière op de bank. Ik verwachtte vlak na rust te mogen invallen, maar de coach bracht me slechts laat in", vertelt Hassan.

De middenvelder heeft het vooral moeilijk met het feit dat hij geen vrije rol krijgt op het veld. "Ik speel al mijn hele carrière in een vrije rol. Je vraagt Dave toch ook niet om als linksachter op te draven? Als de trainer in het Frans of Engels tactische richtlijnen geeft aan andere spelers, snap ik het soms niet. Op de Afrika Cup werd ik door trainers en journalisten verkozen tot beste speler van het tornooi, terwijl daar toch ook kanjers als Drogba en Essien aan de slag waren. Kennen die mensen er dan geen snars van?"

"Geef me een vrije rol en laat het publiek dan beslissen of ik het goed doe. De fans van Anderlecht stonden altijd achter mij en voor hen vind ik het jammer afscheid te nemen. Als ik op het einde van het seizoen wil vertrekken, ga ik ervan uit dat de club me zal helpen", aldus Hassan.

Maar niet enkel de sportieve redenen spelen een rol, ook zijn er familiale reden waarom hij na dit seizoen terugkeert naar Egypte. "Mijn zoontjes Hassan en Alhabibe zijn zeven en vier jaar oud, maar ik zie ze amper opgroeien. Daarom voel ik me niet zo goed in mijn vel. Hen laten overkomen naar Brussel is geen optie, want de cultuurverschillen zijn te groot", weet de 13-voudige international.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.