Anderlecht wint thuis van Moeskroen

ZATERDAG, 17 FEBRUARI 2007, 21:55 - Michaël

Anderlecht heeft thuis gedaan wat het moest doen om aan het kop van het klassement te blijven: winnen van Moeskroen. Door deze overwinning wordt Anderlecht voorlopig eerste met 50 punten. Morgen speelt Genk uit tegen Gent.

De wedstrijd begon met een vliegende start want Moeskroen kon na 7 minuten de score openen: 0-1. Maar amper 1 minuut later konden beide ploegen van nul af aan beginnen want dankzij een own goal van Geoffray Toyes stond het terug gelijk: 1-1. Een zeer ijverige Frutos maakte er 5 minuten later zelfs 2-1 van. De kritiek na de wedstrijd tegen Brugge leek trouwens niet in dovemans oren te zijn gevallen want Anderlecht bracht aantrekkelijk voetbal, toch als je het vergelijkt met de vorige wedstrijden. Even was het 3-1 maar het doelpunt van Hassan werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadien bleef paars-wit er voor gaan maar tot scoren kwam het in de eerste helft niet meer.

Twee minuten in de 2e helft had Anderlecht de kans om de 3-1 op het scorebord te zetten maar Boussoufa kon niet afwerken. Al liep het nu wel wat stroever dan in de eerste, en bijna werd in de 59ste minuut het slordige spel afgestraft maar de bal ging gelukkig voor Anderlecht nipt naast en zo bleef de stand op 2-1. En dat Moeskroen gevaarlijk bleef bleek nogmaals in de 72e minuut wanneer de ingevallen Tomou uithaalde en Zitka plat moest gaan. Op scheidsrechterlijk niveau zat het Anderlecht niet mee want verscheidene keren werd een aanval afgevlagd wegens buitenspel. Ondertussen riepen de supporters om Baseggio maar Vercauteren ging er niet op in. Althans toch niet direct want enkele minuten later kwam de wissel er toch: Hassan er uit en Baseggio er in. 5 minuten voor tijd kon Frutos de wedstrijd met een lob beslissen, maar de bal landde op het dak van het doel. En daarmee is ook de eindstand geweten: 2-1 en Anderlecht blijft leider in het klassement.

Score: 2-1
Doelpunten: 07' Alexandre Teklak 0-1, 08' Geoffray Toyes 1-1 (own goal), 13' Nicolas Frutos

Anderlecht: Daniel Zitka, Mark Volders, Mark De Man, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Anthony Vanden Borre (67' Legear), Lucas Biglia, Mbark Boussoufa, Bart Goor, Ahmed Hassan (79' Baseggio), Nicolas Frutos
Moeskroen: Jean-Philippe Charlet, Kevin Hatchi, Alexandre Teklak, Geoffray Toyes, Daan Van Gijseghem, Matthieu Assou-Ekotto (68' Tomou Bayard), David Grondin, Francisco Sanchez D'Avolio (81' Finkler), Adnan Custovic, Michael Niçoise

Geel: 37' Daniel Zitka, 37' Jean-Philippe Charlet, 12' Matthieu Assou-Ekotto, 69' Mbark Boussoufa