Van Holsbeeck: "Resultaat nu enige prioriteit"

DINSDAG, 27 FEBRUARI 2007, 13:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws stelt manager Van Holsbeeck dat de titel absoluut moet behaalt worden. De manier waarop is nu even van ondergeschikt belang. "Vanaf nu telt enkel het resultaat."


De manager beseft echter goed genoeg dat Anderlecht groot geworden is met het zogenaamde Champagne-voetbal, maar het duurt langer dan verwacht om de nieuwe ploeg te doen draaien. Hij predikt bovenal kalmte nu: "We zitten nu in de laatste rechte lijn voor de beker en de titel. Wat we nodig hebben, is kalmte. Anderlecht moet zijn trainer en zijn spelers beschermen op dit moment. Dat is vooral mijn taak."

Van Holsbeeck looft wel de positieve instelling bij de spelers. "Tot het einde doorgaan, zoals in Brugge en Lokeren, is wat vroeger ontbrak bij Anderlecht. Als het niet gaat met technisch voetbal, is dit team bereid om te vechten."

Het Nieuwsblad wou dan weer weten of hij nog geen spijt heeft van de contractverlenging van Vercauteren. Van Holsbeeck antwoordt duidelijk dat hij nog steeds achter de beslissing staat. "De trainer moet voelen dat het bestuur achter hem staat. Het bestuur is ervan overtuigd dat we voldoende materiaal hebben om kampioen te worden. Ik verwacht dat nog altijd."

"Kijk, na die drie duels tegen Genk weten we meer. Ook in de beker. Maar het zou een enorme stunt zijn mocht Genk de titel pakken. Ik blijf erbij: alleen Anderlecht kan Anderlecht kloppen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.