Anderlecht wint van Genk

WOENSDAG, 28 FEBRUARI 2007, 22:40 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is niet naar Genk te komen om enkel maar de 0 op het bord te houden, dat was duidelijk. Paars-wit ging zelfs in het Fenixstadion winnen van Genk. Het was Frutos die de 0-1 in de 73e minuut kon binnentrappen.


Dat bekermatchen ook aantrekkelijk kunnen zijn is vandaag nog maar eens bewezen. Het werd een aangename topper waarin beide ploegen er voluit voor gingen. Al was het Genk dat beter uit de startblokken kwam maar de eerste echte kans was voor Anderlecht: eerst besloot Boussoufa naast en enkele minuten later trapte Hassan op de lat. Het tempo ging de hoogte in en beide ploegen kregen evenveel kansen. Nadien verzwakte de wedstrijd en kwamen er voor beide ploegen minder kansen.

Ook de 2e helft begon matig, beide ploegen leken af te wachten. Pas na 5 minuten kwam de eerste kans na een voorzet van Boussoufa, maar Wasilewski kwam te laat met het hoofd. Paars-wit bleef aandringen en Genk had het moeilijk om bij Zitka te geraken. RSCA kwam in de 57e minuut heel goed weg na een deviatie van Vandenbergh, gelukkig voor Zitka stond de paal in de weg. Genk zette meer en meer druk en Zitka moest enkele keren goed plat gaan. Al bleef Anderlecht ook gevaarlijk: Hassan passeerde op rechts 2 verdedigers en kon de bal tot bij Boussoufa brengen die zijn schot week af. Boussoufa kon weer bijna alleen op doel afgaan, maar Mikulic wist hem de bal nog net op tijd te ontfutselen. En het moest er van komen: Biglia speelt zich vrij en brengt de bal tot bij Frutos die alleen voor de goal vrij stond en niet kon missen: 0-1 en zo is de belangrijke uit-goal een feit. Zowel Genk als Anderlecht bleven druk zetten, Broos besloot daarbij ook om Alex in de ploeg te brengen en de moe gelopen Chatelle te laten gaan rusten. Aan de kant van Anderlecht werden nog geen wissels doorgevoerd, niet dat het nodig zou geweest zijn, de ploeg heeft zijn opdracht volbracht: goed voetbal brengen en winnen van Genk. 2 minuten voor het einde mocht Hassan, die een uitstekende wedstrijd speelde, gaan rusten en kreeg Baseggio nog enkele minuten speeltijd. Ook Mbo mocht er nog even in, dit in de plek van Boussoufa, maar veel kon hij niet doen. Enkele seconden later floot Verbist af. Opdracht volbracht!

Score: 0-1
Doelpunten: 73' Nicolas Frutos

Genk: Logan Bailly, Hans Cornelis, Eric Matoukou, Tomislav Mikulic, Sebastien Pocognoli, Thomas Chatelle ( 81' Alex Da Silva), Wim De Decker, Faris Haroun (69' Jackson Coelho), Tom Soetaers, Wouter Vrancken, Kevin Vandenbergh
Anderlecht: Daniel Zitka, Mark De Man, Olivier Deschacht, Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia, Mbark Boussoufa (90' Mbo Mpenza), Bart Goor, Ahmed Hassan (89' Walter Baseggio), Nicolas Frutos

Geel:23' Mark De Man, 29' Tomislav Mikulic, 81' Nicolas Frutos, 83' Bart Goor
Rood: /
Scheidsrechter: Verbist
Stadion: Fenix stadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.