Ondanks stevige concurrentie basisplek voor Pareja

ZATERDAG, 3 MAART 2007, 10:34 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de stevige concurrentie in de verdediging blijkt Pareja zijn basisplek beet te hebben. Op eigen vraag verhuisde de Argentijn van rechts naar een centrale positie omdat hij er zich onwennig voelde.


"Ik speelde er enkele keren om de ploeg uit de nood te helpen, maar ik voelde me er onwennig. Op die positie kan ik internationaal nooit doorbreken omdat ik er de vereiste capaciteiten voor mis. Als rechtsachter verlies ik veel van mijn waarde terwijl ik over het kopspel en de snelheid beschik om het als centrale verdediger waar te maken."

De communicatie met al die verschillende nationaliteiten in de verdediging is een teer punt maar Pareja trekt zijn plan: "Net als ik praat Roland een mondje Engels en de Franse voetbaltermen begrijpen we ook wel. Bij elke nieuwe ploegmaat is het wel wel even wennen. Het is makkelijker om met een vast centraal duo te spelen, want dan leer je op dezelfde manier denken."

Het volledige artikel kan je vinden in de sportbijlage van Het Nieuwsblad van zaterdag 3 maart.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.