Hassan: "Beslis pas later over vertrek"

DINSDAG, 6 MAART 2007, 12:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op een persconferentie sprak Ahmed Hassan gisteren over de match van zaterdag en over zijn mogelijk vertrek. "De supporters en de mensen van Anderlecht willen dat ik blijf, maar ik kan nu nog niet beslissen."


Er is de laatste tijd veel te doen over een mogelijk vertrek van de Egyptische balgoochelaar naar zijn thuisland, maar de speler zelf wil het er niet te veel over hebben. "Ik weet wel dat jullie graag willen weten of ik blijf of niet, maar ik neem mijn beslissing pas later," aldus Hassan. Hij benadrukt nogmaals dat het sportieve geen rol speelt in zijn beslissing, maar dat louter privé-redenen de grondslag vormen. "Maar daar wil ik niet over uitwijden. Ik ben een prof en kan de zorgen in mijn privéleven scheiden van mijn prestaties op het veld."

Het gespreksonderwerp gisteren was natuulijk zijn topprestatie zaterdag tegen Charleroi. De Egyptenaar, vorig jaar verkozen tot beste speler van de Africa Cup, lijkt na een aanpassingsperiode zijn beste vorm gevonden te hebben. "Ik had het jullie gezegd dat het een poos zou duren voor jullie de echte Hassan te zien zouden krijgen. Ik was nieuw op Anderlecht, de meeste van ploegmaats waren hier nieuw. Het is normaal dat het een tijd duurt voordat iedereen zijn draai vindt."

Door zijn prestaties is hij ook een echte leider geworden op het veld, iets waar hij zich duidelijk goed bij voelt. "Ik draag nu al enkele jaren de verantwoordelijkheid van de nationale ploeg van Egypte, toch een land met 75 miljoen inwoners. Ik ben in staat het spel te vertragen of te versnellen en het is mijn plicht jongere spelers vertrouwen te geven." Een rol die hij ook ziet voor spelers als Zitka, Goor en Mpenza.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.