De Boeck: "Ooit wil ik hoofdtrainer worden"

WOENSDAG, 7 MAART 2007, 19:50 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds Glen De Boeck zijn voetbalschoenen aan de haak hing en hulptrainer werd, bleef het wat stiller rond zijn persoon, maar met het oog op de topper Genk - Anderlecht praat hij opnieuw over de ploeg en zijn persoonlijke ambities.


"Dat is mijn keuze geweest", aldus De Boeck. "Als lid van de staf moet je regels respecteren. Franky is onze spreekbuis. Ik voel niet de nood of de zin om voortdurend te praten. Ik wist dat toen ik hulptrainer werd, ik nog veel zou moeten leren. Ik zit nog altijd in die fase."

De Boeck hoopt dat paars-wit op het einde van het seizoen de titel én de beker kan vieren. "Anderlecht beschikt over de kwaliteiten om de titel en de beker te winnen. Dat is geen hebzucht, dat zijn onze ambities. Franky heeft gelijk als hij zegt dat de media te negatief zijn over Sporting. We zitten momenteel aan een reeks van 14 wedstrijden zonder nederlaag. De tijd dat Anderlecht iedere week met 5 of 6-0 won, is voorbij. Trouwens, is er echt ooit zo'n periode geweest ? Nu komen alle ploegen de ruimtes hier zoveel mogelijk beperken. Het spel wordt alsmaar meer fysiek en minder technisch", aldus De Boeck.

Voor 1 april 2007 zal De Boeck weten of Anderlecht ook volgend jaar met hem door wil gaan. "Ik maak me geen zorgen", aldus de hulptrainer. "Franky is tevreden over mijn werk anders zou hij me dat wel gezegd hebben." De Boeck verbergt zijn ambities niet. "Ooit wil ik hoofdtrainer worden. Hier of elders. Maar het is momenteel niet realistisch. Ik geef mezelf nog drie of vier jaar. Kunnen samenwerken met Franky is heel verrijkend."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.