Middenstand rond CVDS-stadion ongerust

DONDERDAG, 8 MAART 2007, 19:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Afgaande op de laatste berichten zal Anderlecht in Neerpede een nieuw stadion neerpoten al blijft uitbreiden wel een optie maar burgemeester van Anderlecht Simonet gaf al aan dat hij daar niet voor te vinden is.


Als Anderlecht daadwerkelijk het Astridpark verlaat zou dit een zware klap kunnen betekenen voor de plaatselijke middenstand rond het stadion. Op wedstrijddagen lokken de cafés en bistrootjes duizenden fans die met een pakje friet en een frisse pint de overwinning vieren – of de nederlaag wegdrinken.

Een citaat uit het artikel op brusselnieuws.be:
Als de Brusselse club wegtrekt uit het Astridpark (waar RSCA al sinds 1918 speelt), dan vertrekken ook de fans, en met hen het geld dat de economie in Anderlecht mee draaiende houdt. Wat gebeurt er dan met de mensen die leven van het stadion?

Annie Sergeant van het café La Ruche, tegenover het stadion, ziet het somber in: “Als het stadion verdwijnt, dan mogen alle 22 cafés rond het stadion hun deuren sluiten.” Cafénamen zoals Le Mi-Temps, Le Transfert of Le But verraden meteen wie hier de beste klanten zijn. Bij elke thuiswedstrijd stromen de cafés vol met supporters van Anderlecht. Wanneer we in een van de cafés vragen hoe de eigenaar tegenover een mogelijke verhuizing staat, klinkt het vastbesloten: “Dan is het hier afgelopen voor ons.” Even later merken we dat we een teer punt hebben geraakt. Tussen de stamgasten ontstaat een geëmotioneerd gesprek. Een van de anciens komt naar ons toe, klampt ons aan en zegt: “Voor mijn part moet het blijven, anders gaat het laatste stukje ziel weg uit de buurt.”

Het volledige artikel kunt u lezen op deze pagina.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.