Collin: "Als Frutos nog veel scoort is hij weg"

ZATERDAG, 10 MAART 2007, 11:52 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Hij prefereert om niet te veel in de schijnwerpers te staan maar er is niemand die Anderlecht zo goed kent als secretaris generaal Philippe Collin. Hij maakte voor de pers een analyse van verschillende spelers. Hier een overzicht:


Biglia: Mijn man van het seizoen, voor Zitka. Wat hij dit seizoen al gedaan heeft is gigantisch. Niet de snelste maar dankzij zijn inzicht altijd op de juiste plek te vinden. Net als Zidane!

Hassan: Nog nooit zoiets gezien als tegen Charleroi. Hoe we hem gaan houden? Ik heb geen idee. Hij was de ster in Egypte, de nummer 3 van Afrika. En hier speelt hij niet altijd. Hij is ingetogen, en een zeer religieus iemand. Zijn succes zou hem misschien kunnen overtuigen om toch nog een jaar te blijven.

Frutos: De enige, met Biglia en Hassan, die een plaats zouden kunnen verdiend hebben in de grote ploeg van de jaren 80. Gans Europa zoekt een speler van dit kaliber. Hij heeft een goede mentaliteit, hij werkt, hij is sterk met de bal aan de voet. Als hij nog in 8 wedstrijden scoort kunnen we hem niet houden.

Pareja: Sterke mentaliteit, intelligent. We hebben nood aan zijn snelheid.

Vanden Borre: Een goede jongen en een werkpaard op het terrein bij de jongeren. Maar zijn privéleven is nogal speciaal.

Boussoufa: Zeer rustig, correct en niet lui. Maar hij moet zich nog aanpassen aan een ander spelsysteem waarin hij niet helemaal vrij is. Hij staat onder grote druk door de Gouden Schoen, de persaandacht, ... dat weegt op hem maar hij komt terug.

Deschacht: Ongelofelijk, wat een vooruitgang sinds zijn 15 jaar.

Baseggio: Nog niet de grote Walter.

Van Damme: Hij heeft het moeilijk om in de ploeg te blijven omdat de andere verdedigers zo goed spelen. Net hetzelfde bij Von Schlebrügge."

Proto: Hij doet alsof hij klaar is maar dat is hij nog niet. Vergeet niet dat hij al 9 maand niet gespeeld heeft.

Leiva: Onze eerste transfer. Leiva is een leeuw maar heeft geen al te sterke mentaliteit. Hij heeft veel ondersteuning nodig die hij niet gekregen heeft. Een echte defensieve middenvelder maar frank wou iemand offensiever, die kan infiltreren.

Kompany: Zonder zijn transfer konden we nooit Tchité, Boussoufa, Pareja en Biglia binnen halen. Eén van onze 4 grootste talenten in 30 jaar, net als Scifo, Zetterberg en Lamptey. "



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.