Neerpedenaars gekant tegen verhuis stadion

DINSDAG, 13 MAART 2007, 16:05 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Eind maart valt de beslissing of Anderlecht nu verhuist naar Neerpede om daar een nieuw stadion te bouwen maar er is nog steeds veel protest op de plannen van het gemeentebestuur van Anderlecht en de RSCA directie.


Beiden partijen zien een verhuis naar Neerpede als de beste oplossing, maar de actiegroep tegen het nieuwe stadion is hier resoluut tegen. Net zoals gemeenteraadslid Walter Vandenbossche (CD&V). De actiegroep is niet van plan bij de pakken te blijven zitten. Er gaan petities rond, overal worden affiches opgehangen met de duidelijke boodschap: RSCA stadion Astridpark: JA/OUI, Neerpede: NEE/NON. Vooral het feit dat Neerpede een groene zone is, stuit vele bewoners tegen de borst.

Maar niet enkel de bewoners zien een verhuis niet zitten, ook de handelaars zijn hier allerminst mee opgezet. Volgens CD&V gemeenteraadslid Walter Vandenbossche zouden zeker 50 handelszaken in de buurt van het Astridpark moeten sluiten als het stadion verhuist.
Vandenbossche: "De verhuis naar Neerpede zou echt dramatisch zijn. Wij vernietigen het sociaal recreatief gebied, waar elk weekend duizenden Anderlechtenaren komen sporten, komen wandelen en waar onze mensen mekaar ontmoeten. Ik noem dit politiek misdadig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.