Vijf Anderlechtspelers in eigenzinnige preselectie

WOENSDAG, 14 MAART 2007, 09:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vijf Anderlechtspelers zijn door René Vandereycken opgenomen in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatiematch in Portugal. Het betreft De Man, Mpenza, Van Damme, Vanden Borre en Baseggio. Van Deschacht is er geen spoor.


Een eigenzinnige preselectie, dat is het minste wat je kan zeggen. Van de vijf geselecteerden van Anderlecht, hebben er vier een vaste stek op de bank. Mpenza en Baseggio moeten de wedstrijd van vanavond zelfs in de tribune volgen. Enkel de selectie van Mark De Man kan je logisch noemen, als centrale verdediger en recent als verdedigende middenvelder is hij aan een sterk seizoen bezig.

Wie ook al een heel seizoen op een hoog niveau speelt is Olivier Deschacht, maar net als bij de vorige interlands ontbreekt zijn naam ook nu weer. Al maanden vraagt hij zich af wat hij Vandereycken in hemelsnaam heeft misdaan.

Ook de Genkse sterkhouders Soetaers, Cornelis, Vrancken en De Decker ontbreken weer. Rare keuzes toch die onze nationale selectieheer soms maakt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.