Anderlecht vernedert Genk: 6-0

WOENSDAG, 14 MAART 2007, 22:35 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Van 1994 is het geleden dat Anderlecht nog eens de beker gewonnen heeft. Nu in 2007 is het goed op weg om deze eindelijk nog eens opnieuw te veroveren. Het won in eigen huis met liefst 6-0 van Genk.


Anderlecht kan het nog, champagnevoetbal brengen met als hoogtepunt een wereldgoal van Hassan. Het werd paars-wit dan ook niet echt moeilijk gemaakt: Genk kwam met een hoop geblesseerden naar Anderlecht en met een debutant in het doel. Toch hield Genk in de eerste helft goed staande maar halverwege viel het Anderlechtse doelpunt dan toch via een rake kopbal van Max Von Schlebrügge: 1-0. Het had al eerder 1-0 kunnen zijn maar Hassan raakte een binnengaande bal van Frutos nog aan, zo werd dat doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De 2e helft begon al snel met een rode kaart voor Genk-keeper Bolat nadat die Frutos foutief afstopte. De strafschop werd mooi binnen getrapt door Frutos en de 2-0 stond op het scorebord. Lang bleef de 2-0 niet staan want amper 2 minuten later trapte Hassan vanop 40 meter enig mooi in doel: 3-0. Vercauteren voerde nadien enkele applausvervangingen door, zo kreeg ondermeer Biglia een welverdiend applaus bij zijn vervanging door Vanden Borre. Dan was het even wachten tot het volgende doelpunt maar even later viel het dan toch: Tchité kopte de bal hard binnen na een perfecte voorzet van Deschacht: 4-0. De supporters waren de 4-0 nog aan het vieren of de 5-0 viel al, en weer was het Tchité die de bal in de netten kon werken. Paars-wit liet het niet bij de 5-0 want Hassan zette met zijn tweede van de avond de einduitslag op het scorebord: 6-0. Gumienny liet de 1 minuut extra tijd niet meer uitspelen en zo kunnen de supporters van paars-wit een mooie overwinning op rivaal Genk vieren. Door deze zege stoot Anderlecht door naar de halve finale van de Beker van België waarin het Standard ontmoet.

Score: 6-0
Doelpunten: 21' Max von Schlebrügge 1-0, 47' Nicolas Frutos 2-0 (pen.), 49' Ahmed Hassan 3-0, 78' Mohammed Tchité 4-0, 80' Mohammed Tchité 5-0, 87' Ahmed Hassan 6-0

Anderlecht: Daniel Zitka, Mark De Man ('69 Jelle Van Damme), Olivier Deschacht, Nicolas Pareja, Max von Schlebrügge, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia ('72 Vanden Borre), Mbark Boussoufa, Bart Goor, Ahmed Hassan, Nicolas Frutos (60' Mohammed Tchité)
Genk: Sinan Bolat, Jean-Philippe Caillet, Eric Matoukou, Gonzague Vandooren, Sven Verdonck, Thomas Chatelle (66' Alex Da Silva), Wim De Decker, Tom Soetaers, Jackson Coelho (59' Sebastien Pocognoli), Goran Ljubojevic, Kevin Vandenbergh (47' Davino Verhulst)

Geel: 23' Mbark Boussoufa, 27' Gonzague Vandooren, 67' Alex Da Silva
Rood: 46' Sinan Bola
Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Constant Vanden Stockstadion



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.