Proto: "Ik ben er klaar voor"

DONDERDAG, 29 MAART 2007, 11:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Voorlopig moet Silvio Proto vrede nemen met het statuut van derde keeper want Daniël Zitka is de onbetwiste nummer één in doel bij Anderlecht. Toch is Proto ervan overtuigd dat hij na al het blessureleed zijn kans zal grijpen.


Proto is door zijn blessure aan de ligamenten ook voor het eerst lang buiten strijd geweest. "Dit overkomt me voor het eerst, ik was nooit langer dan 6 weken out in het verleden. Maar ik ben er weer klaar voor", zegt de doelman in Het Nieuwsblad.

Op de vraag of hij volgend seizoen nog in het Astridpark blijft antwoordt hij het volgende. "Ik wil liever geen derde keeper zijn. Als tweede? Dat moeten we dan zien. Weet je, op Anderlecht is er normaal nooit een hiërarchie. Daar geldt de wet van de concurrentie. Niemand weet op voorhand of hij eerste, dan wel tweede of derde keeper zal zijn."

"Het is de keuze van de trainer en die moet ik respecteren. Alleen door hard te werken, kan ik het vertrouwen herwinnen. Het is mijn doelstelling om te blijven en mijn plaats te heroveren. Ik word er in mei 24, Zitka is er bijna 32. De toekomst is aan mij", besluit Proto.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.