Reacties na de vlotte overwinning tegen Roeselare

ZONDAG, 29 APRIL 2007, 23:29 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Kapitein Olivier Deschacht was blij met de vlotte zege en voorspelt een strijd tot het einde. "In de eerste helft waren we ijzersterk. Daarna was het wat minder, maar dat is normaal als je met 0-4 leidt", weet Deschacht.


"Toen ik voor de match hoorde dat Genk toch nog die derde goal had gescoord, was het even slikken. Dan weet je dat je weer moet vechten. Maar we hebben onze veldbezetting enorm goed uitgespeeld. Kijk, het wordt een strijd tot het einde. Want na vandaag is er alweer niks gebeurd."

Jelle Van Damme speelde een sterke wedstrijd op de linkerflank en was aangever van de assist waardoor Legear zijn 2de van de avond kon maken. "We waren heel scherp op training en dan is het fantastisch als je zo'n prestatie kunt neerzetten. De snelle goal van Legear was heel belangrijk. Dit was een van onze beste matchen van het seizoen. We zetten onze sterke reeks voort."

"De voorzitter was zeer blij", weet Vercauteren. "Hij heeft iedereen gefeliciteerd en een extra premie gegeven. Ja, daar is ook de trainer bij. We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen. Voor de wedstrijd was dit één van de moeilijkste wedstrijden. Genk had gewonnen, dus de druk was groot. Na de wedstrijd kan je dan stellen dat het makkelijk was. We moeten nu gewoon alles blijven winnen. Dan hebben we het lot in eigen handen."

En de competitie is belangrijker dan de beker. "Ja, dat is zo", beaamt Vercauteren. "Maar dit is Anderlecht en dan moet je ook in de beker iets proberen. Het zullen met de wedstrijd in de beker tegen Standard erbij nog zware weken worden voor ons. Maar goed, we hebben het lot in eigen handen en we gaan dat zo houden."

Mbark Boussoufa: "Op papier hebben wij nu een gemakkelijker programma dan Genk. Maar het is nog niet gedaan. Het verschil blijft maar 2 punten. Goed voetbal brengen en ruim winnen, dat is fantastisch”, wist Mbark na de wedstrijd te vertellen. Over de strafschop die Genk kreeg. "Een arbiter kan ook fouten maken. Laten we het daar op houden en er niet te veel aandacht aan besteden.”



anderlecht-online forum