Triguinho voelt zich goed bij Anderlecht

WOENSDAG, 4 JULI 2007, 12:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De Braziliaan Triguinho heeft al enkele trainingen met paars-wit achter de rug en de integratie verloopt vlot. "Ik heb de indruk al veel geleerd te hebben sinds ik hier ben aangekomen", vertelt Triguinho in LDH.


"Filip De Wilde en Mbo spreken Portugees, dat maakt het voor mij ook heel wat makkelijker. Ik begrijp ook de Argentijnen als ze Spaans spreken. Ik wil daarnaast zo snel mogelijk beginnen met Franse lessen. Want de taalbarrière is nog het enige wat mijn aanpassing moeilijk maakt."

Dat de manier van voetballen hier heel anders is dan in Brazilië heeft Triguinho ook al opgemerkt. "In Brazilië is alles gericht op de bal. Hier werkt men vooral op fysieke kracht. Het is een belangrijke verandering, maar ik had die ook al gezien toen ik dat jaar bij Barcelona zat. Ik heb geen schrik, ik zal hard werken en me aanpassen."

Triguinho was verbaasd over de teambuildingactiviteiten. Hijzelf moest onder andere zingen op een podium. "Dat was niet makkelijk, als nieuwkomer in de groep. Maar ik heb het gedaan en het heeft me geholpen mijn verlegenheid te overwinnen. Ik was verrast toen ik de aard van de teambuildingactiviteiten hoorde, ik had zoiets nog nooit gezien!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.