Anderlecht heeft een akkoord met Nürnberg

DONDERDAG, 5 JULI 2007, 07:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Nieuwsblad zou Anderlecht al een akkoord hebben met Nürnberg over de Tsjech Jan Polak. Vandaag wil paars-wit ook rond raken met de speler zelf. Er ligt voor de international een contract van 3 tot 5 jaar klaar.


Herman Van Holsbeeck lijkt dus zoals aangekondigd een box-to-box speler gevonden te hebben voor hij op vakantie vertrekt. Allicht wordt Jan Polak vandaag nog voorgesteld. Er is dus al een akkoord bereikt met de club zelf. Nu moet Van Holsbeeck nog tot een akkoord zien te geraken met de speler. Zijn salariseisen liggen hoog, maar Anderlecht is bereid een extra financiële inspanning te leveren.

Polak is een 26-jarige middenvelder die dertig keer geselecteerd werd voor de nationale ploeg en die 62 wedstrijden in de Bundesliga speelde waarin hij vier keer wist te scoren.

Jan Polak kan misschien de duurste transfer worden in de geschiedenis van Anderlecht. "Het gaat om een grote vis", zei Van Holsbeeck gisteren veelbetekenend. De waarde van de speler wordt op zo'n vier miljoen euro geschat. Anderlecht zal ongetwijfeld minder neertellen dan die startprijs, maar het verschil zou miniem zijn. Het recordbedrag van 3,5 miljoen euro die AA Gent vorig seizoen voor Mbark Boussoufa ving, kan sneuvelen als Van Holsbeek een akkoord vindt met Polak.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.