Von Schlebrügge: "Ik ga voor een basisplaats"

ZATERDAG, 14 JULI 2007, 11:34 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Max Von Schlebrügge had zich zijn Belgisch avontuur zeven maanden geleden wellicht anders voorgesteld. Sinds zijn transfer van Hammarby naar Anderlecht speelde hij mee in zeven competitiematchen en twee bekerwedstrijden.


Toch blijft de Zweedse international niet bij de pakken zitten. "Ik wil dit seizoen een basisplaats verwerven bij Anderlecht", laat de sterke verdediger weten. "Ik had gehoopt om onmiddellijk in de basis te staan, maar ik moest mij aanpassen en dat is niet zo simpel in een nieuwe omgeving. Ik was een beetje ontgoocheld dat ik niet veel speelde, maar ik geef de hoop niet op. Mijn eerste seizoen bij Hammarby speelde ik ook amper, maar het jaar erna was ik de leider van de defensie", aldus Von Schlebrügge.

"Ik heb een heel fysieke manier van spelen en ik heb bij Anderlecht vooruitgang geboekt, ook al zat ik op de bank. Technisch, tactisch en positioneel ben ik veel verbeterd door de spelwijze hier. Het speelt ook in mijn voordeel dat ik nu de voorbereiding wél kan meemaken, ik ken de spelers al en mijn vrouw verhuist ook definitief naar België, wat een grote stimulans voor mij is", vertelt de Zweed.

De verdediger wil niet alleen een basisplaats veroveren, hij wil ook weer de landstitel binnenhalen. "Ik heb vorig seizoen meegevierd, maar het voelde niet echt aan als mijn titel. Deze keer wil ik zelf spelen en ook de Champions League meemaken. Ik wil bovendien met de Zweedse nationale ploeg naar het EK volgend jaar, dus is het belangrijk dat ik hier in België sterk presteer. Ik krijg hier veel steun, vooral van mijn landgenoot Pär Zetterberg, dus ik moet hier gewoon slagen", besluit de Zweedse verdediger.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.