Jacobs: "Dit is een nieuwe wereld die opengaat"

DINSDAG, 17 JULI 2007, 13:30 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs verkoos een job als hulptrainer bij Anderlecht boven die van hoofdtrainer bij Moeskroen. Toch heeft hij nog geen spijt van zijn overstap. "Dit is een nieuwe wereld voor mij, Anderlecht is op en top professioneel."


"De eerste weken heb ik me vooral beperkt tot observeren", legt Jacobs uit. "Ik wil vooral weten waar Frank Vercauteren naartoe wil. De teambuilding was een verrijking voor mij, ik merk veel gretigheid en geen zelfgenoegzaamheid bij de spelers", vertelt de hulptrainer.

De voornaamste taak van Ariël Jacobs is om de opwarming te verzorgen. Ook het bespreken van stilstaande fases, zowel defensief als aanvallend, behoort tot zijn takenpakket. "Maar Frank (Vercauteren, nvdr.), Daniël Renders en ikzelf wisselen ook veel taken uit. Dat houdt ons allemaal scherp", aldus Jacobs.

Van hoofdtrainer naar hulptrainer lijkt een degradatie, maar Ariël Jacobs ziet dat anders. "Dit is een volgende stap in mijn trainerscarrière, en het is een verrijking. Bij Anderlecht heb ik de mogelijkheid om op het hoogste niveau te werken en kennis te maken met de Champions League. Je moet gewoon gek zijn om dat te weigeren", besluit de kersverse hulptrainer van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.