Pers: "Nieuw stadion komt in Schaarbeek"

DINSDAG, 24 JULI 2007, 10:46 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Voetbalclub RSC Anderlecht verlaat in 2013 de gemeente Anderlecht en speelt vanaf dan in een nieuwe voetbaltempel in Schaarbeek. Dat staat te lezen in de Waalse pers. In 2010 starten de bouwwerken op het NMBS terrein.


Het stadion zal plaatsbieden aan 50.000 toeschouwers en zou ook de thuishaven van de Rode Duivels worden.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck vindt het te vroeg om over een definitieve regeling te spreken, maar er zou een principe-akkoord zijn. Voorzitter Vanden Stock geeft vandaag toelichting.

Het nieuwe Anderlecht-stadion zal voor een groot deel gefinancierd worden door de stad Brussel. Anderlecht en de Rode Duivels zouden het stadion dan huren.

Maar ook privé-investeringen moeten het project mogelijk maken. Daarom wil het stadion plaatsbieden aan kantoren, een commercieel centrum en andere accommodaties. De kostprijs van het project wordt op zo'n 200 miljoen euro geschat.

Anderlecht verlaat de gemeente omdat de uitbreidingsplannen van het Constant Vanden Stock-stadion afgeblazen werden. Ook de opwaardering van het Boudewijnstadion bleek uiteindelijk geen optie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.