Anderlecht begint seizoen met 40 miljoen euro

WOENSDAG, 25 JULI 2007, 09:56 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft voor dit seizoen een budget voorhanden van 40 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg dat budget slechts 29 miljoen. Herman Van Holsbeeck ziet verschillende oorzaken voor het hogere budget.


"Eerst en vooral hebben we Vincent Kompany en Christian Wilhelmsson verkocht, wat ons toch 16 miljoen euro opleverde. Bovendien zijn we vier keer op rij in de Champions League geraakt. We kregen dan nog de volle pot omdat we de enige Belgische ploeg waren die deelnam. Qua commerciële inkomsten mag je daar nog eens twee miljoen extra bijrekenen", legt Van Holsbeeck uit.

Qua prijzengeld is het goed voor Anderlecht dat zij de enige Belgische club zijn die deelnemen aan de Champions League, maar voor de Belgische coëfficiënt allerminst. "Dat is een mes dat aan twee kanten snijdt. Wij willen een zo hoog mogelijke coëfficiënt alleszins, anders zijn we geen beschermde club meer bij de lottrekking en krijgen we alle zware kanonnen voorgeschoteld", aldus de manager van Anderlecht.

"We hebben ons budget met een kwart verhoogd. We kunnen het ook met de helft verhogen, maar dan hebben we een nieuw stadion nodig om nieuwe inkomsten te genereren. Nu zijn alle abonnementen de deur uit, onze commerciële cel rekent op ongeveer 32.000 abonnees in een nieuw stadion. Enkel op die manier kunnen we een vaste waarde uit de Bundesliga of de Serie A naar hier halen", beweert Herman Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.