Interview met Raymond Mommens

DONDERDAG, 26 JULI 2007, 15:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Deze zomer kwam Raymond Mommens de scoutingcel van Anderlecht versterken. Mommens gold bij Charleroi als de sterke man achter de transfers. Zo haalde hij onder meer François Sterchele naar België.


Bij Anderlecht had hij ook een belangrijke hand in de transfer van Cyril Théréau. In Sport-Voetbalmagazine vertelt Mommens over zijn eerste weken als scout bij Anderlecht.

Wat wordt er eigenlijk precies van jou verwacht bij Anderlecht?
"Ik heb mijn eigen programma opgesteld , maar er wordt ook rekening mee gehouden dat ik bepaalde spelers voor bepaalde posities kan gaan scouten. Ik ben ook naar de nationale ploeg -17 van Amerika gaan kijken. Dat was mijn eerste opdracht. Woensdag ben ik naar Genk-Porto gaan kijken."
"Ik ben hier nog maar vier dagen, maar het is een grote aanpassing, dat voel ik nu al. De eerste contacten intern waren hier heel menselijk, warm. In Charleroi waren we met vijf man, hier heb ik al vijftig, zestig mensen gezien (lacht). Maar de druk voel je ook: hier moet gewonnen worden.

Anderlecht heeft een samenwerkingsakkoord met Union.
"Ik denk dat dat interessant kan worden om spelers te plaatsen. Toekomstgericht zal het misschien zo zijn dat Anderlecht daar ook een trainer gaat plaatsen. Spelers kunnen dan ook al een paar keer met Anderlecht komen trainen. Je hebt hen al in de hand dan en zie je hun ontwikkeling."

Je bent speler geweest, trainer, technisch directeur ... Is scout zijn je echte roeping?
"Het is een speciaal wereldje. De feeling heb je of heb je niet. Maar er komt zo veel bij kijken. Ooit heeft iemand geschreven dat je op tien minuten een speler kon beoordelen. Dat heeft die journalist dan toch wat verkeerd begrepen. Soms kan je dat, maar iemand ontleden, dat gaat niet in tien minuten. Het is zelden gebeurd dat ik na één keer scouten kon zeggen: die moet je nemen. Ik heb hen allemaal tien, vijftien keer bezig gezien.

Het volledig interview kan je lezen in Sport-Voetbalmagazine van 25 juli 2007.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.