Théréau: "Ik voel me al twee jaar een Brusselaar"

DINSDAG, 31 JULI 2007, 11:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een jaar Roemenië keerde Cyril Théréau terug naar België, waar hij na Charleroi nu bij een echte topclub hoopt te scoren. Het was Théréau's vriendin die de Franse spits overtuigde bij Anderlecht te tekenen.


Het snelle vertrek uit Roemenië was voor een groot deel het gevolg van het niet kunnen aarden van zijn vriendin ginder. "De kloof tussen arm en rijk is er heel groot. Je wordt er dagelijks geconfronteerd met mensen die in erbarmelijke omstandigheden leven." Doordat hij nu bij Anderlecht speelt is zijn Belgische vriendin nu weer bij haar familie. "Sinds ik bij Charleroi heb gespeeld, hebben we een huis in Oudergem bij Brussel. Daar wonen we nu weer. Ook vanuit Roemenië kwamen we dikwijls terug naar België. Ik voel mij al twee jaar een Brusselaar."

"Ik denk dat je de Roemeense competitie kunt vergelijken met de Belgische. In Roemenië zijn er ook een vijftal ploegen die elk seizoen bovenaan het klassement meedoen voor de prijzen. Ook de accommodaties en de velden zijn er goed. Bij Steaua speelde ik voor de beste ploeg van Roemenië, net zoals ik nu voor de beste ploeg van België voetbal."

Bij Steaua Boekarest mocht Théréau vorig jaar ook al proeven van Champions League-voetbal. Dat hij met Anderlecht ook dit seizoen in het kampioenenbal kan aantreden, was een van de redenen waarom hij hier tekende en niet voor Club Brugge. "Ik kreeg kippenvel bij het horen van de Champions League-hymne. Jammer dat ik niet kon scoren."



anderlecht-online forum