Anderlecht blijft steken op gelijkspel

DINSDAG, 31 JULI 2007, 23:33 - Sporzafanaat

De laatste oefenwedstrijd van Anderlecht tegen het Engelse Crystal Palace is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Het was de nieuwe aanwinst Cyril Théréau die de score opende na een één-twee met Baseggio.

Anderlecht kwam met een jeudig elftal aan de aftrap, maar het waren de Engelsen die het felst aan de wedstrijd begonnen.Dit resulteerde al snel in een goede kans, maar Soares besloot over het doel van Silvio Proto. Tegen de gang van het spel in kwam Anderlecht in de 26ste minuut op voorsprong. Nieuwkomer Cyril Théréau zette een actie op vanaf links en vloerde de keeper van Crystal Palace na een één-twee met Walter Baseggio. Diezelfde Baseggio scoorde bijna de 0-2 in de 39ste minuut met een verschroeiend afstandschot dat de lat trof.Vlak voor de rust was er nog een strak schot van Craig, maar Proto had een goede save in huis.

Na de koffiepauze etaleerde Walter Baseggio nog maar eens zijn trapkunst, zonder succes deze keer. Vijf minuten later kwamen de Engelsen langszij nadat ze een strafschop hadden gekregen wegens handspel van een Anderlecht speler. Crystal Palace trok nu het laken naar zich toe en kwam bijna nog op voorsprong, maar doelman Schollen voorkwam een verlies.