Polak vandaag van Anderlecht

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2007, 08:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak legt vandaag medische tests af. Als deze meevallen lijkt niets een transfer nog in de weg te staan. "Hij wil naar Anderlecht. Dat een club zoveel moeite doet voor hem, maakt Polak erg trots", vertelt zijn club Nürnberg.


"Dinsdagavond kwam Jan Polak naar mij toe", aldus Nürnbergmanager Bader. "Hij vertelde mij dat hij niet meer bij Nürnberg wilde blijven en dat hij naar Anderlecht wilde. Hij vroeg of hij twee dagen mocht wegblijven van de trainingen om te gaan onderhandelen. Niets staat zijn transfer nog in de weg. Jan wil nu zelf heel graag naar België en dat is een nieuw element in het verhaal. De voorbije weken belden ze Polak heel regelmatig op om hem te overtuigen. Ook de Tsjechische doelman van Anderlecht Zitka en ex-speler Jan Koller vertelden hem niets dan goeds over Anderlecht."

Een andere factor die een vertrek bij de Duitse club bespoedigt, is dat hij vreest niet veel meer aan spelen toe te komen. In zijn eerste seizoen was hij nog vaste waarde, maar vorig seizoen stond hij slechts tien keer aan de aftrap. Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen zat hij meer op de bank dan hem lief was. Coach Hans Meyer zou de speler verwijten niet eenvoudig genoeg te voetballen en steeds voor de moeilijkere oplossing te opteren.

Desondanks wil manager Herman Van Holsbeeck nog niets bevestigen. "Ik zeg niets voor er een handtekening is. We hebben nog tijd tot negen augustus. Dan moeten de lijsten voor de Champions League binnen." Ze zijn François Sterchele duidelijk nog niet vergeten in Brussel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.