Vercauteren: "Beste elf spelen en niet elf besten"

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2007, 09:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De trainersenquêtes van zowel Het Nieuwsblad als Humo roepen Anderlecht met grote voorsprong uit tot titelfavoriet. Coach Vercauteren reageert voorzichtig: "Wij zijn één van de favorieten, meer niet."


"Ik kan er inkomen dat iedereen zegt dat we de beste spelers hebben. Maar dat interesseert me niet. Je moet niet alleen de beste spelers hebben maar ook de beste ploeg. Je speelt niet met de elf besten maar met de beste elf."

In Het Nieuwsblad vergelijkt hij zijn team ook met de concurrentie. "Iedereen is versterkt. Elk jaar worden er bij het beleid van Standard vragen gesteld, maar het staat er altijd wel weer. Twee jaar geleden tot de laatste speeldag, vorig seizoen waren ze er ook bijna bij. Club Brugge zit met enorme revanchegevoelens. AA Gent heeft een nieuwe trainer die al heeft bewezen dat hij iets kan neerzetten. De sterkhouders zijn gebleven en er zijn ook nog goede spelers bijgekomen. RC Genk heeft de kern goed versterkt in de breedte. Ik ken die spelers niet goed, maar Bosnjak komt ook terug. Die kleine kern, waar ze vorig jaar problemen mee hadden, is nu uitgebreid. We gaan voor de titel maar het wordt moeilijker dan jullie denken."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.