Vercauteren: "Opletten voor verzadiging"

VRIJDAG, 3 AUGUSTUS 2007, 15:07 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht werd de voorbije twee jaar kampioen, en net dat verontrust coach Frank Vercauteren. "We moeten opletten voor verzadiging. De spelers moeten mekaar scherp kunnen houden", vindt Vercauteren.


"De kern bleef samen en de spelers kennen mekaar goed, wat ontegensprekelijk een voordeel is. De spelers zijn 'geïnstalleerd'. Maar dat wil nog lang niet zeggen dat ze op hetzelfde niveau als vorig jaar zullen presteren. Vooruitgang komt nooit vanzelf. We zullen zien welke spelers dit jaar nog vooruitgang kunnen maken, en of dat de huidige waarden binnen de groep overhoop zal gooien. Nieuwe spelers zorgen voor meer concurrentie en scherpte, maar er zijn amper nieuwe spelers", aldus Vercauteren.

Toch is Frank Vercauteren niet bang voor dit seizoen. "Mijn spelers hebben zich al lang bewezen. Het zou geen verrassing zijn mocht Tchité dit seizoen 35 goals maken." De nieuwkomers Cyril Théréau en Triguinho gunt hij nog wat tijd. "Het blijft afwachten", legt Vercauteren uit. "Triguinho zat zeven jaar geleden bij FC Barcelona, maar dat betekent niet dat hij nu een toptransfer is. Ik speelde twintig jaar geleden ook bij Anderlecht, maar zou ik nu een goeie transfer zijn?", stelt Vercauteren ironisch.

Daniël Zitka was vorig seizoen de man van het seizoen bij Anderlecht, maar dat biedt hem geen garanties. "Zitka kan vandaag nummer één zijn en overmorgen in de tribune zitten. Onze Tsjechische doelman heeft krediet opgebouwd vorig seizoen, maar een paar zwakke prestaties kunnen dat helemaal wegvegen", beweert de trainer van Anderlecht.

Frank Vercauteren voorspelt wel een heel spannend seizoen. "Ik denk niet dat er een club kampioen wordt met vijftien punten voorsprong. Er zijn weinig verschillen tussen de spelersgroepen, enkel de Europese inspanningen kunnen een grote rol spelen. Racing Genk en Club Brugge hebben goed ingekocht, Standard is elk jaar wel een uitdager en vooral van AA Gent verwacht ik veel dit seizoen. Ze hebben een groot deel van hun kern kunnen behouden en zich vooral versterkt met Trond Sollied", geeft Vercauteren toe.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.