Deschacht kan kritiek moeilijk verkroppen

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2007, 10:03 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht heeft het moeilijk met de kritiek die hij kreeg na de wedstrijd tegen KV Mechelen. De verdediger liet zich even gaan tegen de scheidsrechter en ontsnapte aan rood, maar is hier niet mee akkoord.


Deschacht is zelfs zo kwaad dat hij gisteren weigerde interviews af te leggen. Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad hadden Deschacht graag enkele vraagjes gesteld, maar Deschacht weigerde omdat de twee kranten hadden geschreven dat hij een rode kaart had kunnen of zelfs moeten krijgen.

"Ik heb niets fout gedaan", reageert Deschacht verontwaardigd. "Charaï had eerder geel moeten krijgen voor simulatie. Ik heb mij kwaad gemaakt omdat die fout onterecht was. Als de scheidsrechter mijn tackle goed beoordeeld had, had ik nooit gereageerd."

Deschacht was daarna kop van jut voor het Mechelse publiek. "Ik zal de scheidsrechter niet vragen daarvoor de match stil te leggen", legt hij uit. "Gewoon omdat ik daar onverschillig voor ben. Ik ben het gewoon dat supporters van de tegenpartij me uitfluiten. De enige supporters waar ik naar luister, zijn die van Anderlecht. De dag dat zij me beginnen uit te fluiten, dat zal pijn doen. Maar wat de anderen doen, daar trek ik me helemaal niets van aan", aldus Deschacht.



anderlecht-online forum