Anderlecht onderuit in oefenmatch tegen Murcia

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2007, 20:55 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Spaanse promovendus Real Murcia met zware 6-0 cijfers verloren. Paars-wit kwam in Bornem aan de aftrap met een selectie van A- en B-kernspelers.

Duizend toeschouwers zagen een zwak Anderlecht verliezen tegen Murcia. Anderlecht speelde weliswaar met een hoop jongeren maar de prestaties van Von Schlebrügge, Baseggio, Triguinho en Théréau waren ondermaats. De Man, Goor en nieuwkomer Polak daarentegen speelden wel op niveau.

Aan de rust stond het 2-0 in het voordeel van de bezoekers. Vercauteren wisselde een paar spelers en net na de rust kreeg doelman Schollen nog vier doelpunten om de oren. Anderlecht kwam amper aan kansen en verloor met zware 6-0 cijfers. Voor de Tsjech Jan Polak was het zijn eerste officiële wedstrijd voor Anderlecht.

Score: 6-0
Doelpunten: 16' Allonso Valle jo (1-0), 40' Zabala (2-0), 49' Perez (3-0), 64' Pintos (4-0), 65' Cruz (5-0), 67' Hemok (6-0)

Real Murcia: Pignol, Amposto, Hemok, Pintos, Martinez, Caro, Perez, Garcia Perez, Romero, Alonso Valle Jo, Zabala
Anderlecht: Proto (46' Schollen), Bengali (77' Kage), De Man (60' Sare), Von Schlebrügge, Kolar (77' Crommen), Triguinho, Goor (85' Mutoumbe), Polak (60' Kums), Legear (46' Mukendi), Baseggio, Théréau (88' Yakassongo)