Van Holsbeeck: "Waar zit Théréau?"

DONDERDAG, 9 AUGUSTUS 2007, 10:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck is allesbehalve tevreden na de blamage tegen Murcia en bekritiseert sommige spelers. Nieuwkomers Triguinho en Théréau krijgen een veeg uit de pan in de kranten.


De 0-6 kwam hard aan bij Van Holsbeeck en het Anderlecht bestuur. "Triguinho is maar een schaduw van de speler die ik in Brazilië zag. Het is dramatisch. De jongen heeft enorme problemen om zich aan te passen", zegt Van Holsbeeck.

En ook de Franse spits Cyril Théréau moet het ontgelden. "Waar zit de Théréau van Steaua? Hij zit ver van dat niveau af. Fysiek is hij klaar na zijn voetblessure van vorig seizoen. Misschien spelen er zaken naast het voetbalveld. Ik zal met hem spreken. Hij moet zich op het veld bewijzen. En niet in de interviews die hij geeft."

Théréau en Triguinho kregen dus kritiek, maar Van Holsbeeck besefte goed dat ook bijvoorbeeld Max Von Schlebrügge ver onder zijn beste niveau speelde al kreeg hij wel meer respijt. "Als het merendeel van je ploeg niet draait, is het niet gemakkelijk om centraal in de defensie te spelen", beschermde Van Holsbeeck Von Schlebrügge. "Elke bal vooruit kwam meteen terug. We hadden best tien goals kunnen incasseren. Max is een prof. Hij zal er staan als de ploeg hem echt nodig heeft."



anderlecht-online forum