Openhartig gesprek met Vercauteren

ZATERDAG, 11 AUGUSTUS 2007, 09:37 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Twee en een half seizoen is hij nu trainer bij Anderlecht. Het Nieuwsblad zat met Frank Vercauteren aan tafel en had een openlijk gesprek van hoe het trainerschap zijn leven drastisch heeft veranderd.


"Vroeger kwam ik een half uur voor de training aan op de club, en een uur na de training was ik al weer weg. Nu Ben ik er anderhalf uur op voorhand en vertrek ik pas 2 à 3 uur na de training. Op dagen dat er geen training is ben ik ook aanwezig op de club. Dat was als hulptrainer ondenkbaar", vertelt Vercauteren.

Waarom is Vercauteren eigenlijk hoofdtrainer geworden? "Ik vreesde het moment zou komen dat ik me vastgeroest zou voelen in de positie van hulptrainer. Ik had het in die functie wellicht niet lang meer volgehouden. Nu heb ik iets anders gedaan en zou ik opnieuw kunnen terugkeren naar die functie, maar in mijn contract staat dat, als ik als hoofdtrainer stop of ontslagen wordt, ik technisch directeur wordt. Daar ga ik nog altijd van uit. Het hoofdtrainerschap is voor mij een tijdelijke baan."

Het volledige interview kan u lezen in Sportwereld, p 10 en 11.



anderlecht-online forum