Van Holsbeeck: "Niet-kwalificatie zou financieel pijn doen"

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2007, 10:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck baalt nu de kans bestaat dat geen enkele Argentijn de wedstrijd tegen Fenerbahçe haalt. Nicolas Frutos is sowieso out en Biglia en Pareja zijn nog twijfelachtig.


"Stel je voor. Dan bouw je een ploeg en betaal je veel geld voor Argentijnen en dan is er misschien niet eens één bij", aldus Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Een niet-kwalificatie zou vooral financieel heel veel pijn doen. De voorbije jaren hebben we met de opbrengst van de Champions League spelers als Frutos, Biglia en Polak gekocht. Dat zou zonder dat geld al moeilijker worden."

Een CL-campagne levert doorgaans tien miljoen euro op. Nu Gent en Genk reeds vroeg werden uitgeschakeld is het aan Anderlecht om de UEFA-coëfficiënt hoog te houden.

"Sportief zou het geen ramp zijn als we de Champions League niet halen', aldus de manager. 'De punten voor de coëfficiënt in de Champions League en de UEFA Cup zijn precies hetzelfde. In die zin is het misschien beter om in de UEFA Cup te spelen. Let wel, ik zeg niet dat we daarvoor gaan. De Champions League is nog altijd het mooiste."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.