Fanshop Anderlecht groot succes

ZATERDAG, 18 AUGUSTUS 2007, 10:22 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele jaren geleden breidde de fanshop gevoelig uit tot een 350 m² en krijgt het nu elke dag zo'n 300 paars-witsupporters over de vloer. Ook blijft het aantal verkochte artikelen jaarlijks groeien.


"Je kunt hier bijna alles vinden van RSCA", zegt verkoper Nicolas De Groef. "Naast de traditionele truitjes en sjaals vind je ook ‘geklede’ kleren zoals hemden, dassen en polo’s. En dan heb je nog de babyspullen en de gadgets zoals kaartspellen, champagne en borden. Regelmatig komen ook mensen langs die naar nieuwe spullen vragen, zoals hondenoutfits en leibanden."

De fanshop kan zich met trots de grootste van België noemen. De club dacht al eens aan een tweede officiële winkel: “Er waren drie mogelijkheden: Zaventem, de Nieuwstraat of het shoppingcenter in Anderlecht. Er is ook al gepraat over een fanshop in Vlaanderen en één in Wallonië."

Tevens kent De Groef een leuke anekdote: "Op een wedstrijddag is er eens een Bruggesupporter langsgeweest. Hij wou op zijn truitje van Brugge de naam Mendoza laten drukken, maar dat duurde in Brugge een aantal weken. Dus kwam hij doodgewoon bij ons langs. De winkel was gevuld met Anderlecht-supporters. Toen hij het truitje wou bovenhalen, heb ik het meteen teruggestopt. Ik heb het shirt achteraan in de winkel bedrukt, heb het truitje in de zak gestoken en weer meegegeven. Had hij het boven gehaald, dan hadden de supporters hem gelyncht (lacht)."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.