Baseggio: "Terugkeren was een vergissing"

ZATERDAG, 25 AUGUSTUS 2007, 12:28 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Walter Baseggio heeft vandaag opnieuw een afspraak met Bergen, maar de middenvelder heeft nog niet beslist waar hij naar toe gaat. Baseggio noemt zijn terugkeer naar Anderlecht een "vergissing".


Baseggio zal vanmiddag verder met Bergen onderhandelen over een contract van drie seizoenen. "Tijdens het weekend overleg ik ook nog met vijf mensen die ik goed ken", zegt Baseggio in Het Laatste Nieuws.

"Bij Bergen zal ik minder verdienen, maar kan ik natuurlijk wel spelen. Bergen is een warme club. Ik zou er weer naar mijn beste niveau kunnen toegroeien. Deze situatie ben ik nu wat beu."

De voorbije dagen kwam er ook een bod binnen van het Griekse Xanthi. "Xanthi deed een goed voorstel maar mijn gezin telt ook. Wat ben ik met tien miljoen euro als ik me er niet goed voel? Mijn vrouw en mijn dochtertje zijn gelukkig in België", reageert Baseggio.

Baseggio heeft ook spijt van zijn tweede periode bij Anderlecht. "Als ik de klok kon terugdraaien, had ik dit niet gedaan", klinkt het. "Mijn terugkeer is een vergissing. Ik heb alles gedaan om niveau te halen en was afgevallen, maar de trainer maakte andere keuzes. Ik neem een deel van de verantwoordelijkheid op mij, want ik teerde te veel op mijn talent. Maar ik leverde toch ook veel inspanningen?"




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.