Van Holsbeeck: "Schande voor het Belgisch voetbal"

ZONDAG, 26 AUGUSTUS 2007, 08:50 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck is boos op de voetbalbond. Die besliste dat Jelle Van Damme niet mocht aantreden tegen Brussels omdat hij geblesseerd verstek gaf voor de interland tegen Servië.


Herman Van Holsbeeck legde op Sporza-radio uit waarom Van Damme niet op het scheidsrechtersblad stond. "Jelle was opgeroepen voor de nationale ploeg maar kwetste zich zaterdag tegen Dender. Hij meldde zich plichtsbewust aan bij de training van de nationale ploeg waar men vaststelde dat hij onmogelijk tijdig fit kon geraken voor de wedstrijd tegen Servië."

"Sinds dinsdag vroegen wij reeds de toelating aan de bond om Van Damme op te stellen maar we kregen geen antwoord. Vrijdag is er twee keer een stemming in het Uitvoerend Comité geweest waar men weigerde de vrijgave van Van Damme te geven. Men verschuilt zich hiervoor achter het reglement van de FIFA dat stelt dat een speler die niet heeft kunnen deelnemen aan een interland 5 dagen daarna niet mag voetballen tenzij de bond het ok vindt."

"Ik vind het gewoon schandalig dat wij de toelating niet kregen om Jelle Van Damme op te stellen, vooral voor de speler zelf. Hij kon woensdag niet spelen voor de nationale ploeg, mocht ook tegen Brussels niet spelen en verliest zijn basisplaats. Wij vinden het echt een schande, en niet enkel voor Anderlecht want ik vermoed hetzelfde voor Clement bij Club Brugge."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.