Vanden Stock dreigt met klacht tegen bond

MAANDAG, 27 AUGUSTUS 2007, 09:17 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Anderlecht en Brugge is men boos op de voetbalbond. Zondag liet Van Holsbeeck al weten dat hij bijzonder ontstemd is over de hele zaak. Alles draait om de niet-vrijgave van Van Damme en Clement.


Voorzitter Roger Vanden Stock dreigt nu met een klacht tegen de voetbalbond. "Het is belachelijk en schandalig. Noch de club, noch de speler hebben iets fout gedaan en toch worden we gestraft. Dit kunnen we niet tolereren. Ik overweeg ernstig om een klacht in te dienen", aldus Vanden Stock in Gazet van Antwerpen.
Ook Club Brugge trainer Jacky Mathijssen haalt uit naar de bond. "Het is fundamenteel oneerlijk. Een simpel moment van gezond verstand en het hele probleem was vermeden."

Jean-Marie Philips, CEO van de voetbalbond, legt in GvA uit dat de bond de toestemming niet heeft gegeven om Van Damme en Clement op te stellen om verdere problemen te vermijden. "Stel dat wij hadden gezegd dat Van Damme mag spelen en er kwam een klacht van Brussels bij de FIFA, dan zou Anderlecht meteen hebben gezegd dat de bond toestemming had gegeven. Ik ga zo snel mogelijk opheldering vragen bij de FIFA om dit in de toekomst te vermijden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.