Zetterberg: "Geloof me, ze zullen er staan"

DINSDAG, 28 AUGUSTUS 2007, 22:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt morgen de match van de waarheid. Het verschil tussen Champions League en Uefa Cup is groot, dat weet ook Pär Zetterberg. "De stress is voelbaar, maar dat is normaal", aldus de Zweed.


"De Champions League is belangrijk voor de club, maar ook voor het Belgische voetbal. Als we de CL missen, zou dat jammer zijn, want ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht dit jaar betere resultaten zou boeken. Vorig jaar was de manier waarop al beter, maar we misten toen wat geluk en/of ervaring."

"Ik ben er zeker van dat Anderlecht over voldoende kwaliteiten beschikt om Fenerbahçe uit te schakelen", vervolgt Zetterberg. "Baseer je niet op de matchen uit de Jupiler League want er is geen vergelijking mogelijk tussen beide competities. Zo'n beslissende match thuis mogen spelen, is ook een groot voordeel. Ik weet waarover ik praat, Griekse en Turkse clubs voelen zich vaak niet op hun gemak buiten hun stadion. Als de druk stijgt, staat Anderlecht er altijd. Geloof me, morgen zullen ze er allemaal staan."

Als scout is het voor Zetterberg ook gemakkelijker om versterkingen te halen met de Champions League als troef op zak. "Als je elk jaar CL speelt, is het makkelijker om spelers aan te trekken en te behouden. Wanneer ik met een eventuele versterking praat, zijn er twee essentiële criteria die tellen: de CL en het salaris. Het kampioenschap komt pas op de derde plaats. Als je Champions League speelt, heb je de middelen om de beste spelers aan te trekken. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel", weet de Zweed.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.