Statistieken geven Anderlecht 43% kans

WOENSDAG, 29 AUGUSTUS 2007, 16:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De 1-0 nederlaag geeft Anderlecht statistisch minder kans om door te stoten dan Fenerbahçe. Daarentegen heeft Anderlecht wel zijn eigen verleden mee: sinds 1991 speelde RSCA acht keer voorrondes en haalde het zeven keer de CL.


In het verleden konden 39,8% van de ploegen die de heenmatch met 1-0 verloren, dit in eigen huis goedmaken. In 6,3% van de gevallen kwam het tot strafschoppen. Dit opgeteld geeft de thuisclub, in dit geval dus Anderlecht, 43% kans om door te stoten.

Positief is dan weer dat Anderlecht in zijn geschiedenis nog meer een keer sneuvelde in de voorrondes van de Champions League. In 1995 verloor het team van Herbert Neumann van het Hongaarse Ferencvaros. De andere zeven keer (tegen PSV, Sparta Praag, Porto, Halmstadt, Krakau, Benfica en Slavia Praag) werd er gewonnen.

En om positief af te sluiten: tegen Benfica verloor Anderlecht ook de heenmatch met 1-0 en won het twee weken later thuis met 3-0!



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.