Elf Anderlecht supporters opgepakt

DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2007, 17:33 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Na de wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe zijn elf supporters van Sporting Anderlecht opgepakt. Dat heeft de lokale politie donderdag gemeld. Ze riskeren naast een boete ook een stadionverbod.


De supporters in kwestie gingen na de match op de vuist met Turkse fans en de politie, en werden opgepakt. Een Turkse supporter bleek in het bezit te zijn van een 9mm patroon. Ook raakten supporters met Bengaals vuur door de politiecontroles. Geen enkele supporter werd tot nog toe ter beschikkig gesteld van het parket.

De politie zal alle beelden van de bewakingscamera's in het Constant Vandenstockstadion bekijken. De personen die aan de basis lagen van de problemen en zij die het terrein probeerden te bestormen riskeren eveneens boetes en een stadionverbod.

Indien de UEFA Anderlecht een boete oplegt voor de incidenten tijdens de match, die trouwens even stilgelegd moest worden, kan paars-wit die verhalen op de amokmakers die geïdentificeerd zijn aan de hand van de beelden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.