"Hervorming van de competitie dringt zich op"

DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2007, 22:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zich niet kunnen kwalificeren tegen Fenerbahçe en kon in de twee duels geen enkel doelpunt maken. "We verdienen niet om naar de Champions League te gaan", beseft Van Holsbeeck.


"In die twee wedstrijden is gewoon gebleken dat we te weinig kwaliteit hebben. We hebben toch wel een serieuze tik gekregen", blikt de manager terug. "Vooral in het offensieve compartiment zitten een aantal jongens onder hun niveau. De technische staf en de spelersgroep hebben er wel alles aan gedaan. We moeten nu vooral de rangen sluiten."

Herman Van Holsbeeck is een groot voorstander van een hervorming van de Belgische competitie. "Ik denk dat er een betere Belgische competitie moet komen", zegt de manager. "Het zou beter zijn voor het Belgische voetbal als wij bijvoorbeeld drie of vier keer per jaar een echte topper tegen Genk of Standard kunnen spelen. Topprestaties vloeien voort uit een topcompetitie. Liever dan drie op vier keer kampioen spelen, verkies ik meer topmatchen. Zo wordt iedereen beter", zegt Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.