Anderlecht zal moeten besparen

VRIJDAG, 31 AUGUSTUS 2007, 09:16 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Door de uitschakeling in de Champions League duikt het budget van Anderlecht met 20% naar beneden: van 40 naar 32 miljoen euro. Een zware opdoffer voor Anderlecht en ook voor enkele spelers.


"Het ergste is dat we er weinig kunnen tegen inbrengen", aldus Van Holsbeeck. "Ons budget moet al omlaag. We stelden een budget op met het geld van de Champions League en één met het geld van de UEFA Cup. Vorig jaar ging het budget spectaculair omhoog omdat we de sommen van de CL en de transfers van Kompany en Wilhelmsson hadden. Nu zullen we dat weer moeten aanpassen. Het verschil tussen CL en UEFA Cup is acht miljoen euro. Dan kan je zelf de rekening maken"”

Over de nog niet renderende aankopen wou de manager niet veel kwijt: “Sorry, maar daar ga ik niet op antwoorden. Ik geef rendez-vous in januari of juni. Die jongens moeten tijd krijgen, maar we spreken er intern wel over.”

Ook kunnen bepaalde spelers zich aan een evaluatie verwachten; "Biglia heeft bewezen dat hij dat niveau meer dan aankan. Ik geef toe dat Boussoufa op internationaal niveau nog niet aan de verwachtingen voldeed, maar dat geldt niet alleen voor Mbark. We zullen ook hem intern evalueren. We dachten dat in deze kern genoeg potentieel zat om voor de vijfde opeenvolgende keer de Champions League te halen. Daar hebben we ons blijkbaar wat op miskeken. Hoewel spelers als Tchité en Hassan zeker beter kunnen dan wat ze woensdag lieten zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.