Van Holsbeeck blij met transfer Tchité

ZATERDAG, 1 SEPTEMBER 2007, 12:21 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de collega's van Sporza reageerde Van Holsbeeck verheugd over de grote transfersom die de club voor Tchité mocht ontvangen. "We hadden niet verwacht dat een club nog zoveel geld zou bieden."


Van Holsbeeck: "De fax met de documenten is om 23.57u verstuurd." Drie minuten later sloot de internationale transfermarkt. Het was een pokerspel, maar we zijn tevreden dat het is afgerond. En Tchité heeft een fantastisch contract getekend waar wij niet aan kunnen tippen. Bij zo'n deals wordt met heel veel geld gegoocheld."

Zelf denkt de manager niet dat met de verkoop van Tchité Anderlecht met een verzwakte aanval moet aantreden. "Tchité zat de jongste weken ook vaak op de bank. En Nicolas Frutos keert binnenkort terug uit blessure, Serhat Akin staat er weer en Mbo Mpenza is ongelukkig omdat hij niet speelt. We hebben nog wel wat spitsen. Daarom nemen we een berekend risico met het vertrek van Tchité. We hadden ook wat twijfels over zijn toekomst", geeft Van Holsbeeck toe.

Komt er dan geen nieuwe spits meer bij? "De transfermarkt is gesloten, maar we kijken nog uit naar spitsen die nergens onder contract liggen in Europa", verduidelijkt Van Holsbeeck. "Als er niemand vrij is, halen we één of twee kleppers tijdens de wintertransfers. We beginnen die transferperiode nu al voor te bereiden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.