"Ik zal België enorm missen"

DINSDAG, 4 SEPTEMBER 2007, 11:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele minuten voor het sluiten van de transfermarkt stapte Mémé Tchité over van Anderlecht naar Santander. Gisteren stapte spits op het vliegtuig richting Spanje. Het Nieuwsblad sprak net voor het instappen nog even met hem.


Je transfer werd echt op de valreep afgerond. Was er twijfel?
"Frankie (Vercauteren) heeft me gezegd dat de transfer echt niet tegen te houden was. Anderlecht doet er zoveel voordelen bij en had al een akkoord. Toch heb ik niet het gevoel dat de club mij geforceerd heeft om te tekenen. De laatste uren en minuten voor het sluiten van de transfermarkt was het nog spannend, maar uiteindelijk heb ook ik een goede zaak gedaan."

Heb je hiermee een droom verwezenlijkt?
"Ik heb altijd gezegd dat Spanje en Engeland mijn droomcompetities waren. Het doet mij heel veel plezier dat ik zo'n mooie transfer heb kunnen versieren. Maar toch ben ik ook triest omdat ik zo snel uit België moet vertrekken. Het ontroert me om de supporters en mijn ploegmaats te moeten achterlaten. Ploegmaats als Van Damme, wat zal ik hen missen. Toen ik zondag afscheid nam, waren sommige medespelers zelfs nog niet op de hoogte van mijn vertrek. Ach, ik had nog graag met Anderlecht voor de titel geknokt. Maar zo is nu eenmaal het leven."

Acht miljoen euro heb je gekost. Maakt het je niet bang dat je nieuwe club zoveel voor je betaalde?
"Dat ik zoveel heb gekost, maakt me niet bang. Waarom zou ik bang moeten zijn? Ik ben toch van niets bang. Ik ga me daar ook niet laten imponeren door de grote stadions. Ik ken die sfeer van toen ik met Anderlecht in Madrid was. Ik ga gewoon mijn eigen spel spelen, zoals ik steeds doe."

Samen met Smolarek moet je nu 35 goals maken
"Dan doen we er elk een vijftiental."

Ga je je snel integreren?
"Ik spreek Frans en dat lijkt wel een beetje op het Spaans heb ik in het contact met de Argentijnen bij Anderlecht gemerkt. Maar we moeten elkaar vooral op het veld verstaan. Als je hetzelfde truitje aanhebt, lukt dat wel. Ik heb het truitje van Santander al op het internet gezien, maar ik heb het nog niet aangeraakt. Ik hoop dat ik er eentje krijg met het rugnummer zeven op. Dat is mijn nummer. Bij Standard had ik 25, twee plus vijf maakt ook zeven."

Je zou Belg worden. Denk je nu nog aan de Rode Duivels?
"De aanvraag van mijn Belgische passpoort sleept aan, maar ik ben er nog hé. Ik zal vaak terugkeren naar België, elke keer als ik verlof heb. Mijn broertjes komen wel mee, maar ik zal België enorm missen."

Onze frieten en mosselen?
"quot;Geen frieten. Die zijn verboden voor een sporter. Lamskoteletjes, die zal ik missen als ze die in Spanje niet hebben."

Wat zal je bijblijven van je periode bij Anderlecht?
"Ik heb hier vooral goede herinneringen. Slechte waren er niet veel en die vergeet ik gewoon. Ik heb zoveel fantastisch herinneringen aan Anderlecht, maar de titel was toch de mooiste."


Interview door Michaël Van Damme (Het Nieuwsblad).



anderlecht-online forum