RSCA - Rapid in leeg stadion?

DONDERDAG, 6 SEPTEMBER 2007, 09:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als we de Oostenrijkse media mogen geloven, is de kans groot dat Anderlecht tegen Rapid Wien zal moeten aantreden achter gesloten deuren. Dit als gevolg van de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahçe.


Tijdens die wedstrijd weerklonken racistische gezangen en braken er rellen uit in de tribunes. De Oostenrijkse openbare omroep meldt dat de Uefa zwaar tilt aan deze feiten en Anderlecht mogelijk streng zal straffen. De zender leidt dit af uit uitspraken van Uefa-woordvoerder Gaillard.

Gaillard had eerder al laten verstaan dat de Uefa de situatie zeer ernstig neemt en zeer ontgoocheld is. "Wanneer de club schuldig wordt bevonden, dan verwijzen we naar onze nultolerantie terzake en zullen we een overeenkomstige straf geven."

Anderlecht-manager Van Holsbeeck gelooft echter niet dat het zo'n vaart zal lopen. "Wij hebben het rapport van de wedstrijd tegen Fenerbahçe ontvangen. Daarin wordt melding gemaakt van kleine incidenten maar die worden niet zeer ernstig genoemd", zo zegt de manager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.