Van Holsbeeck: “Falen is uitgesloten”

DINSDAG, 18 SEPTEMBER 2007, 19:48 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Er hangt een crisissfeer in de lucht bij Anderlecht. Spelers morren en geven mekaar de schuld voor de zwakke prestaties, supporters openden een petitie om het ontslag te eisen van Vercauteren en dat allemaal in een cruciale week.


Deze week staan er twee topduels te wachten: donderdag tegen Rapid Wien en zondag tegen Genk. En dat na een 2-2 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Herman Van Holsbeeck gaf in het Nieuwsblad meer uitleg: “Op Anderlecht hangt er altijd spanning en nu nog wat meer. Wat wil je? We houden zaterdag een goede generale repetitie van 75 minuten en geven het dan nog allemaal weg. Dat zorgt voor onvrede. Ik sta achter wat Deschacht heeft gezegd: te veel spelers hebben het na die 2-0 laten waaien waardoor we net als tegen Dender twee punten weggeven.”

“De voorzitter beseft heel goed hoe belangrijk het bereiken van de groepsfase van de UEFA Cup is. De uitschakeling voor de Champions League hebben we gedeeltelijk kunnen opvangen door de verkoop van Tchité. Zeg nu zelf: als we Rapid Wien niet kunnen uitschakelen, welk recht van spreken hebben we dan nog in Europa? Falen is uitgesloten.”

Als afsluiter had Van Holsbeeck het nog even over de positie van Vercauteren: “Het is de eerste man waarop ze beginnen te schieten. Zoals altijd zullen we hem beschermen. Maar hij kent natuurlijk ook het belang van de wedstrijd tegen Rapid Wien.”



anderlecht-online forum