Reacties na gelijkspel tegen Rapid Wenen

VRIJDAG, 21 SEPTEMBER 2007, 00:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Opnieuw slaagde Anderlecht er niet in een voorsprong te behouden. Een zware klap voor trainer Vercauteren: "Bij 1-0 kan je nog zeggen dat het niet goed was, maar je toch een interessante uitslag hebt."


"Je voelt dat sommigen gaan twijfelen en we lopen dan achter de feiten aan. Wanneer je de voorsprong niet kan vergroten, zou je toch de nul moeten kunnen houden. Maar dat lukt ook niet meer", zo gaat Frank Vercauteren verder. "We hebben nu maar weinig tijd om onze batterijen weer op te laden. Zondag zal er rap zijn."

Ook Mbark Boussoufa, die op de bank begon, toonde zich ontgoocheld: "Dit is zuur. We hebben de hele match gedomineerd en bleven maar kansen creëren. Dit is hetzelfde scenario als vorig weekend, een tegengoal in de slotfase. Anders hadden we een mooie uitslag te pakken. Waarom ik op de bank moest beginnen? Dat vraag je beter aan onze trainer."

"We wisten dat ze sterk waren op stilstaande fases. Die moesten we dan ook vermijden. Vijf minuten voor Biglia had ik ook al een fout gemaakt, maar die trap ging niet binnen. In de tweede helft zakte het tempo, wat positief was voor Wenen. We spelen met ups en downs, momenteel nog met iets te veel downs. Die moeten er uit. Maar het is nog niet gedaan", zo blijft Jelle Van Damme optimistisch.

Daniel Zitka: "Het was moeilijk om nog iets recht te zetten met zo'n laat tegendoelpunt. We kregen in de tweede helft voortdurend kleine waarschuwingen. Ik heb geprobeerd om de bal nog te redden, maar het was een mooie vrije trap die via de paal binnenging. Ik ben ontgoocheld over het resultaat. Nu moeten we ons in Wenen plaatsen voor de poulefase."



anderlecht-online forum